Over Erik - bouwbiologischadvies
15062
page-template-default,page,page-id-15062,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

Wie zijn wij

Onze Missie

De Bouwbiologie houdt zich bezig met het bouwen van gebouwen (huizen en kantoren) op biologische grondslag. Dit betekent dat er gebouwd wordt met biologische bouwmaterialen waarbij de natuur zo dicht mogelijk wordt benaderd.

Het uitgangspunt bij bouwbiologie is dat een gebouw het wel-bevinden van zijn bewoners niet mag verstoren. De realiteit is dat er heel wat gebouwen bestaan die helaas het welbevinden van de bewoners verstoort.

Daaruit is de vraag ontstaan om door middel van metingen inzicht te krijgen in de oorzaak van deze verstoringen. Dit leidde eind jaren 70 tot het ontstaan van de meettak Duitse bouwbiologie.

 Door het meten van diverse vormen van straling, lucht-kwaliteit, chemische stoffen, schimmels & schimmeltoxinen en geluid / vibraties, kan in kaart worden gebracht waarom mensen in hun woon-, werk- en leefomgeving ziek kunnen worden.

Door de jarenlange meetervaring heeft het IBN (Instituut Baubiologie Neubeurn*) richtlijnen opgesteld: SBM-Standaard der Bouwbiologische Meettechniek. Op basis van deze richtlijnen worden de metingen geïnterpreteerd.

Naast het meten, houden bouwbiologen zich ook bezig met het adviseren bij het bouwen van nieuwe woningen en bedrijfs-panden, om op voorhand problemen te voorkomen.

Daarbij wordt geadviseerd over de te gebruiken biologische bouwmaterialen en straling afschermende producten en bouw-methoden. Uitleg over hoe er gemeten wordt, vindt u onder particulieren en bedrijven.

Schermafbeelding 2012-11-06 om 10.10.01

Erik Noteboom