Meten is weten, dan blijft uw personeel gezond en energiek - bouwbiologischadvies
186
post-template-default,single,single-post,postid-186,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

12 Feb Meten is weten, dan blijft uw personeel gezond en energiek

Voorkom ziekteverzuim van uw personeel

Heeft uw personeel voortdurend last van moeheid of lusteloosheid? En heeft u daardoor te maken met ziekteverzuim? Vaak is er niet de vinger op te leggen wat de klachten veroorzaakt. Heeft u er al eens aan gedacht dat de klachten veroorzaakt kunnen worden door straling?

Straling en elektrosmog zijn onzichtbaar, maar ze zijn er wel. We hebben allemaal de hele dag door, binnen en buiten, te maken met elektrische, magnetische of elektromagnetische velden. Deze velden laten ons bijvoorbeeld mobiel bellen, de computer gebruiken en de autoportieren openen. Allemaal zaken die het leven veraangenamen. Maar ze hebben ook minder prettige gevolgen. Al deze krachtvelden werken op het lichaam in en kunnen klachten teweegbrengen in het hormonale systeem, en leiden tot melatonineverlies, met onder andere gevoelens van moeheid, uitputting en een verlaagd libido tot gevolg. Andere mogelijke gevolgen voor de gezondheid zijn bloeddrukverandering, schouder- en nekklachten, duizeligheid, hartritmestoornissen en concentratieproblemen.

Meten is weten

Erik Noteboom van bouwbiologisch adviesbureau Noteboom is gediplomeerd bouwbioloog, en komt bij uw bedrijf langs met professionele meetapparatuur, waaronder een spanningzoeker, spectrumanalyzer en bioresonantieapparaat. Hij meet alle vormen van straling, waaronder elektrische, magnetische en elektromagnetische velden van de computer, randapparatuur en andere elektrische apparaten, verlichting, leidingen en de luchtkwaliteit. Ook gevaarlijke schimmels als gevolg van een lekkage kunnen worden opgespoord. Erik betrekt dus meer aspecten dan de arbodienst, die zich meer bezighoudt met bijvoorbeeld een correcte zithouding. De resultaten van de metingen worden zichtbaar gemaakt met behulp van een computerprogramma, dat grafisch laat zien waar de krachtvelden op het lichaam inwerken.

Thuissituatie

Erik meet niet alleen op de werkplek, maar betrekt ook de thuissituatie van de medewerker(s), in samenwerking met de bedrijfsarts. Het kan namelijk zo zijn dat er daar problemen spelen rond straling. Denk bijvoorbeeld eens aan de slaapkamer, een plek die bedoeld is om lichaam en geest te herstellen van de dag. Toch staan daar vaak allerlei apparaten die een goede nachtrust verstoren, zoals een televisie, een wekkerradio, een elektrisch verstelbaar bed of een babyfoon. Al deze apparaten kunnen klachten opleveren. Ook in andere ruimtes zijn apparaten die problemen voor de gezondheid kunnen opleveren, zoals een computer of een inductiekookplaat.

Simpele oplossingen

Meestal zijn de problemen met simpele ingrepen op te lossen: het bureau verzetten, andere computerkabels gebruiken of een apparaat verplaatsen. De aanpassingen kunnen gedaan worden door de betreffende werknemer, maar ook door het bureau zelf. Erik werkt oplossingsgericht, en het effect van zijn inspanningen is te meten aan een daling van het ziekteverzuim.

Nieuwbouw

Bouwbiologisch adviesbureau Noteboom kan ook voorafgaand aan nieuwbouw metingen uitvoeren, en de krachtvelden in kaart brengen. Op die manier kan de opdrachtgever rekening houden met verstorende elementen en een een optimale werkplek creëren.

Over Erik Noteboom

Erik Noteboom was al op jonge leeftijd geïnteresseerd in straling en radioactiviteit. Hij is als eerste Nederlander afgestudeerd aan het door Duitse overheid erkende instituut Baubiologie und Oekologie IBN Neubeuern in Duitsland. Erik richtte in 2004 zijn bureau op, dat inmiddels over de hele wereld actief is, en geeft geregeld lezingen over zijn vakgebied in heel Nederland.

Zieke werknemers kosten uw bedrijf geld, en dat kan uw bedrijf schaden. Wilt u gezonde en goed presterende medewerkers, neem dan contact op met Bouwbiologisch adviesbureau Noteboom en laat uw bedrijf doorlichten!

 

Bouwbiologisch adviesbureau Noteboom
Erik Noteboom
De Warrebosk 7
9222 LM Drachtstercompagnie
T 0512-340666
E info@bouwbiologischadvies.nl
I www.bouwbiologischadvies.nl

 (bovenstaand artikel is verschenen in Slimm Gezond, februari 2013)

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.