Bedrijven - bouwbiologischadvies
41
page-template-default,page,page-id-41,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

Bedrijven

Hoog ziekteverzuim?


Bouwbiologisch onderzoek biedt een oplossing. Veel ondernemers signaleren binnen hun bedrijf verzuim met een onduidelijke oorzaak. Bouwbiologisch Adviesbureau Noteboom onderzoekt de werkplekken op storende factoren voor de gezondheid. Wij brengen met geavanceerde meet apparatuur grafisch in kaart waar het lichaam door straling (elektrische, magnetische en hoogfrequente velden) beïnvloed wordt (zie afb.).
Een gedetailleerd rapport geeft weer waarom uw medewerker klachten als RSI, burn-out of onverklaarbare vermoeidheid oploopt. Daarnaast kunnen wij de luchtkwaliteit op chemische stoffen en schimmels meten en contro-leren zodat het werkklimaat optimaal is zodat er betere prestaties geleverd kunnen worden en het verzuim zal beperken. Samen met een bedrijfsarts die op de hoogte is met onze werkmethoden kunnen we naast uw werknemer gaan staan en uitzoeken wat de oorzaak van zijn/haar problem is. 

Daarbij wordt niet alleen onderzoek gedaan naar de storende factoren op de werkplek maar ook als de werknemer daar mee accoord gaat ook de thuissituatie. Ook daar wordt onderzoek gedaan wat op de lange tijds verblijfplekken voor storende factoren optreden die de gezondheid van de werknemer en zijn gezin negatief beinvloeden. Daarnaast kunnen we samen met onze bedrijfs arts een speciale zeer effectieve therapie/behandelmethode inzetten die in overeenstemming is met de in de leefomgeving/werk/thuissituatie gevonden oorzaken. Het is in ieders belang dat de werknemer snel weer gezond is en met plezier in zijn werk de productie en efficientie kan verhogen.

Voorkomen van onnodige straling

Tegenwoordig is de gemiddelde werkplek ingericht zoals in onderstaand voorbeeld.
Electronische apparatuur veelal werkend op WIFI.
Het is belangrijk het stralingsnivo voor de werknemer te beperken daar waar mogelijk.
Onderstaande grafiek geeft het verschil aan in de meting voor- en na het afschermen van de werkplek.

Begin situatie

Begin situatie

na afschermen

na afschermen

ONTSTAAN BURNOUT

VOORKOMEN BURNOUT